FRI FRAGT V/KØB OVER 799,-

1-3 DAGES LEVERING I HELE LANDET

DANSK FORHANDLER

Filtrering

Træmaling og metalmaling

Viser alle 4 resultater

Viser alle 4 resultater

Indendørs træmaling og metalmaling

Når du skal have malet dit træværk udendørs eller dørpaneler indendørs, så skal du sørge for at købe den rigtige type træmaling. Der kan nemlig være stor forskel på indendørs og udendørs træmaling.

Indendørs træmaling

Indendørs træmaling er den slags maling, du bruger, når du skal male døre og vinduer eller hvis du gerne vil male dit sofabord i træ. Der findes træmaling i alle regnbuens nuancer og flere til. Træmaling er derfor perfekt hvis du ønsker at friske boligen op. 

Har du for eksempel et umalet træloft, så er der mange, der gerne vil have det lysnet, så det passer bedre ind i tidens boligtrends. Det kan du gøre med en ludbehandling, hvis du blot ønsker at lysne det lidt eller du kan gøre det med træmaling. 

Med træmaling vil du kunne få dit loft helt hvidt, så det ligner et nyt loft. Det vil gøre en kæmpe forskel for rumfornemmelsen og få rummet til at virke større og med højere til loftet. Maling er eminent til at skabe optiske illusioner.

Træmaling til indendørs brug kan være enten oliebaseret eller vandbaseret. Det er en smagssag, om du foretrækker en vandbaseret træmaling eller en oliebaseret træmaling. Begge har sine fordele og ulemper, som vi allerede har været inde på. 

Der er dog opgaver som den oliebaserede træmaling gør bedre end den vandbaserede træmaling. Det drejer sig om maling af træ, der har set sine bedste dage. 

Har du træværk, for eksempel på dine vinduer og døre som snart bør skiftes ud, så kan du forlænge levetiden lidt ved at male det med en oliebaseret træmaling. Den hærder nemlig hårdere op og er mere stødsikker og beskytter dermed det sarte træ bedre.

Med indendørs træmaling kan du forandre din boligs udtryk. Det kan du gøre ved at ændre farven på døre og vinduer. Du kan også vælge at male alle døre og paneler i boligen en anden farve. I mange år har næsten alle paneler i Danmark været hvide, men i de senere år har det også trendet med paneler, der står i kontrastfarve til lyse vægge. Det kunne være paneler i en grå eller gråblå nuance.

Du kan også forvandle dine træmøbler med et lag maling i din yndlingsfarve. Det er utrolig enkelt. Alle træmøbler kan males. 

De skal bare slibes let, så malingen bedre kan hænge fast. Vaskes ned i rengøringsmiddel så alt gammelt fedt og voks med mere er væk og så er de klar til at blive malet med en god træmaling. 

Er der tale om umalet træ, så kan det ofte godt betale sig at bruge en grunder først. Det spare dig maling i sidste ende. Har træet mange ubehandlede knaster, så kan disse være problematiske og trænge gennem malingen selv efter flere lag. 

Det kan helt undgås ved at give knasterne shellac inden du går i gang med at male. Mal hellere flere tynde lag end få tykke – det giver et bedre resultat.

Træmaling til metal

Hvis du skal male metal, så kan du sagtens bruge en træmaling. Det skal bare være en oliebaseret træmaling. En oliebaseret træmaling kan både klare det udendørs smedejernsgelænder eller fritliggende vandrør indenfor i boligen. 

Selvom en oliebaseret træmaling er rigtig god, når du skal male på metal, så er der alligevel et par steder. hvor den ikke kan klare jobbet. Det drejer sig for eksempel om jern med meget rust. Den oliebaserede træmaling kan sagtens hænge ved og dække rusten, men du er bedre hjulpet med en maling specielt lavet til metal med rust. Den kan nemlig hjælpe med at forlænge levetiden på metallet.

En oliebaseret træmaling er heller ikke optimal, når du skal male radiator og varme rør. Her er en radiatormaling bedre egnet til de høje temperaturer. Det er et kæmpe arbejde at male en radiator. Derfor kan du også med fordel vælge en spraymaling til jobbet. Der fås nemlig spraymaling lavet specielt til radiatorer.

Maling af trægulve

Hvis du har et slidt trægulv, så kan løsningen være at male det. Det kan give gulvet et helt nyt udtryk og gemme skjolder og ridser. Men selv om dine gulve er lavet af træ, så er det vigtigt at du vælger en rigtig gulvmaling til dine gulve. Malingen på gulvet er jo udsat for et helt enormt slid og derfor skal malingen også være tilsvarende stærk og holdbar. Det er en gulvmaling. En træmaling vil også give et flot umiddelbart resultat, men gulvet vil hurtigt blive slidt.