FRI FRAGT V/KØB OVER 799,-

1-3 DAGES LEVERING I HELE LANDET

DANSK FORHANDLER

Filtrering

Fugemasse

Viser alle 3 resultater

Viser alle 3 resultater

Fugemasse

Der findes utrolig mange forskellige slag fugemasser, som har hver deres egenskab. Det er derfor vigtigt, at du vælger den rette fugemasse til det projekt, du skal i gang med. 

Hos Propaint har vi et stort udvalg af fugemasser og vi har selvfølgelig også fugepistoler som alle standard fugepatroner passer i.

Læs med videre og bliv klogere på hvilken type fugemasse du skal lægge i kurven.

3 forskellige slags fugemasser

Der findes overordnet 3 typer af fugemasser. Der findes;

  • Akrylfugemasse
  • Silikonefugemasse
  • Byggefugemasse

Akrylfugemasse

Akrylfugen er den fuge, som du typisk bruger som forberedning, inden du maler indendørs. 

En akrylfuge er den bedste løsning, hvis du har brug for at lukke samlinger mellem loft og væg eller mellem karme, paneler og væg. 

Akrylfugemassen har mange anvendelsesmuligheder, fordi den kan anvendes på de fleste overflader, det værende både gips, træ, pudsede eller malede overflader. Akrylfugemassen har også den fordel, at den kan overmales kort tid efter, at fugen er lagt. 

Akrylfugemassen er også elastisk, hvilket gør, at dit murværk og træværk stadig kan bevæge sig.

Akrylfugemasse er primært en indendørs fugemasse, men du kan finde akrylfugemasser til udendørsbrug.

Silikonefugemasse

Silikonefugen danner en 100% vandtæt fuge, som er flexibel og derfor lukker helt til, selv hvis der er en smule bevægelse. 

Det gør silikonefugen til den oplagte fuge at bruge i vådrum som badeværelset, hvor den bruges både langs badekar og brusekabine, men også langs toilet og håndvask.

Du vil opleve, at der ofte er tilsat fungicider i silikonefugemasse. Det er der, fordi silikonefugemassen ofte bliver brugt i rum med en stor  luftfugtighed og dermed risiko for svampe dannelse og mug. 

Fungiciderne i fugemassen beskytter mod begge ting. Silikonefugemasse er ikke malbar. Du bør derfor ikke bruge denne type fugemasse steder, du ønsker at overmale.

Byggefugemasse

Byggefugemassen er et blandingsprodukt, som har de bedste egenskaber fra både akrylfugemassen og silikonefugemassen. Det er en kunstgummibaseret fugemasse som bruges meget indenfor byggeri. 

Det er en utrolig stærk fugemasse der stadig er elastisk og som kan bruges både indendørs og udendørs. Den klæber på alle overflader fra beton til træværk og bruges derfor til facadefuger, samlinger og inddækninger. Den er samtidig malbar.

Overvejelser du bør gøre dig inden du vælger fugemasse

  • Skal fugen bruges indendørs eller udendørs?
  • Er det nødvendigt at fugen er flexibel?
  • Skal fuges kunne overmales?
  • Skal fugen have en god klæbeevne?
  • Skal fugen være farvet eller transparent?
  • Skal fugen være tilsat fungicid der modvirker mug og skimmel?

Vælg en god fugepistol

Nu hvor du har fået styr på, hvilken fugemasse du skal købe, så bør du også sikre dig, at du har en fugepistol i en god kvalitet. 

Vi anbefaler, at du køber en fugepistol i stål eller i hårdt plast. Køber du en billig plast fugepistol, så giver plastikken efter og det kan være svært at styre fuge mængden. 

Mangler du en fugepistol, så kan du finde den her hos os. Det samme gælder afdækning og hvad du ellers må mangle til dit projekt.