FRI FRAGT V/KØB OVER 799,-

1-3 DAGES LEVERING I HELE LANDET

DANSK FORHANDLER

Filtrering

Udendørs

Viser alle 18 resultater

Viser alle 18 resultater

Skab forandring i dit uderum med udendørs maling

Forandring fryder og det gør et frisk lag maling også. Der er ingen tvivl om, at udendørs maling kan gøre underværker for, hvordan din bolig tager sig ud. Udendørs maling både beskytter din bolig og andet udendørs træværk, men en opfriskning af de eksisterende farver eller et helt nyt farvetema kan forøge salgsværdien på din bolig betragteligt. 

Det udvendige af din bolig er jo det første indtryk gæster og eventuelle købere når de kommer på besøg. Og vi vil jo alle gerne gøre et godt indtryk.

Udendørsmaling til murstenshuse

Hvis du bor i en murstensvilla, så kan du ændre udtrykket på din bolig på flere måder. Hvis du er træt af de rå mursten, så kan du sagtens male din yndlingsfarve direkte på murstene. Men hvis dit murværk har været skadet og har reparationer, så vil disse tydeligt kunne ses, når du maler direkte på murstene.

Har dit murværk været skadet, så anbefaler vi, at du i stedet vælger at få pudset huset op for derefter at male det. Det vil give dig et smukt ensartet udtryk, hvor den nye maling rigtig kan komme til rette.

Hvis du er ked af helt at miste murstens looket, så kan du nøjes med en tyndpudsning. Det vil udligne småskader nok til, at du ikke lægger mærke til det og samtidig lade dig ane murstene gennem pudsen og udendørs malingen.

Facademalinger er som oftest en akrylbaseret udendørs maling eller en plast udendørs maling som det også kaldes eller det er en kalkmaling til udendørs brug.

Vælg den rigtige udendørsmaling

Udendørs Maling er ikke bare udendørs maling. Der findes flere forskellige slags udendørs maling laves til forskellige materialer. Der findes for eksempel:

  • Træbeskyttelse
  • Murmaling
  • Tagmaling
  • Sokkelmaling
  • Oliebaseret maling
  • Vandbaseret maling

Træbeskyttelse

Træbeskyttelse er en udendørs maling, der er tilsat fungicider, der modvirker svampeangreb i træet. Træbeskyttelse findes både som oliebaseret og som vandbaseret. Der er fordele og ulemper ved begge. 

Fordelen ved den vandbaserede træbeskyttelse er, at den lægger sig i et lag uden på træet. Det betyder både, at træet stadig kan ånde, men det betyder også, at du sagtens kan male med en vandbaseret træbeskyttelse ovenpå en oliebaseret træbeskyttelse. 

Du må til gengæld aldrig male med en oliebaseret træbeskyttelse ovenpå en vandbaseret træbeskyttelse. Det må du ikke, fordi den oliebaserede træbeskyttelse trænger ned i træet. Derfor er den oliebaserede træbeskyttelse også særdeles velegnet til at forlænge levetiden på porøs og slidt træværk.

Træbeskyttelse findes både i transparent, halv- og heldækkende i rigtig mange farver.

Murværk

Skal du have malet dit murværk, så skal du have fat i en udendørs murmaling. Men murmaling er igen ikke bare murmaling. Du skal have en murmaling, der passer til det underlag, du maler på. Det kunne være ubehandlede mursten eller en halv- eller helpudset væg. 

Har du et murstens hus, så har dit hus også en sokkel. Når du skal male soklen så skal du have fat i en sokkelmaling, som er ekstra hårdfør overfor fugt der kan komme op fra jorden.

Tagmaling

Med tiden kan taget på vores bolig komme til at se trist og kedeligt ud. Det kan være det har ligget der i mange år og har været udsat for den blegende sol og vejr og vind. Hvis dit tag ellers stadig har nogle år tilbage i sig, så kan du med fordel male det. Et nymalet tag ligner et helt nyt tag og hvis du vælger en god kvalitet tagmaling og før dit forarbejde grundigt, så kan du få et langtidsholdbart resultat.

Oliebaseret og vandbaseret maling

Hvis du har trævinduer og døre, så skal de vedligeholdes med ny maling med mellemrum, både af æstetiske årsager, men også for at forlænge deres levetid og holde træet sundt. 

Når du skal male døre og vinduer, så kan du vælge både en oliebaseret og en vandbaseret udendørs maling til opgaven. Begge slags malinger kan klare opgaven. 

Oliemalingen er dog at anbefale, hvis dine døre og vinduer har set bedre dage. Oliemalingen trænger nemlig ned i træet og tørre hårdere op. Oliemalingen giver også et flottere finish, fordi malingen flyder bedre sammen. Til gengæld lugter den mere end den vandbaserede maling, fordi opløsningsmidlet er terpentin frem for vand.

Dit farvevalg har meget at sige for udtrykket i din bolig

Farver har utrolig stor betydning for, hvordan vi opfatter en bolig, når vi kommer til den første gang. Det første vi lægger mærke til er helhedsindtrykket. Er malingen frisk og hel eller ser den trist og afskallet ud. Derefter rammes vi af, om vi synes  farven passer til huset.

Smag og behag er forskelligt og gudskelov for det. 

Trænger du til forandring eller synes du, at farven på dit hus trænger til en opfriskning, så kan du overveje, om det er tid til et farveskift. Et farveskift på træværket på boligen eller en opfriskning af plankeværket og garagen kan gøre underværker og få din bolig til at tage sig ud som ny.

Er du i tvivl om, hvilken farvenuance du skal vælge, så søg råd og vejledning i dit lokale byggemarked. Du kan sagtens søge information uden, at du skal føle dig forpligtet til at købe din maling der. 

Sådan vælger du lettest den rigtige farve maling

Det kan være rigtig svært at vælge den rette farve maling, fordi det kan være vanskeligt at forestille sig det endelige resultat. Og eftersom maling af for eksempel udendørs træværk er en stor opgave, så skal farven gerne sidde i skabet i første forsøg. 

Der er et par måder du kan hjælpe dig selv til at træffe det rette valg. Start med at låne et farvekort. I byggemarkeder kan du ofte finde gratis farvekort. 

Tag farvekortene med hjem og prøv at danne dig et overblik over, hvilke farvenuancer du er mest tiltrukket af. 

Når du har fundet nogle favoritter, så køb nogle små farveprøver og mal felter på væggen i de forskellige farver. Feltet du maler skal være mindst 50 x 50 cm for, at du kan danne dig et ordentlig indtryk af farven. 

Når du får farven op på væggen, så kan du meget lettere forestille dig det endelig resultat og tage det rigtige farvevalg.

Forberedelse er vigtig for at få et godt resultat med udendørs maling

Når du har valgt en farve og indkøbt malingen, så kan det være svært at vente med at komme i gang med at svinge pensel og rulle. Det kan dog ikke understreges nok, hvor vigtigt det er, at du gør forarbejdet ordentligt, inden du går i gang med at male.

Forberedelser inden du maler  udendørs murværk

Når du skal male murværket på din bolig, så er det vigtigt, at du starter med at rense det godt ned, så du fjerner alt gammelt snavs og alger. En god afrensning vil også få porøse fuger til at løsne sig, så du samtidig kan få et overblik over murens sundhedstilstand. Du kan rense dit murværk ned med en højtryksrenser og en stålbørste.

Er der skader i murværket, så det er vigtigt, at du udbedre disse inden, du åbner spanden med murmaling. Udbedre du ikke revner og manglende fuger, så kan der opstå fugtproblemer i din bolig.

Forberedelser inden du maler udendørs træværk

Udendørs træværk har brug for regelmæssig vedligeholdelse i form af en udendørs maling. Det kan være en træolie, træbeskyttelse eller en anden egnet maling. Men som med murværket er forberedelse nødvendigt, hvis du vil have et godt resultat.

Hvis dele af træværket er råddent, så skal dette udskiftes, da malingen ellers bare vil skalle af i løbet af ingen tid. 

Det sunde træ skal affedtes med et rengøringsmiddel der er beregnet til at affedte træ. Det fås i byggemarked. Når træet er affedtet så skal det tørre op. 

Er der løs maling så skal dette skrabes af og hele overfladen skal have en let slibning for at sikre, at den nye maling kan hæfte godt på underlaget.

Sørg for at dække godt af

Når du køber maling, så sørg for at købe afdækning samtidig. Det kan ikke betale sig ikke at dække af. Det er svært at undgå at dryppe lige meget. hvor erfaren du er til at male. Smådryp langs hus-kanten eller på fliserne ser virkelig sjusket ud. Køb derfor noget pap eller nogle plader du kan dække af med og eventuelt flytte rundt i takt med, at du maler. Det vil du takke dig selv for senere. 

Maler du døre og vinduer, så vær opmærksom på at udendørsmaling kan være rigtig svært at få af glasset i ruderne. Du kan derfor med fordel dække dem over med malerplast eller aviser.

Det kan betale sig at købe kvalitets udendørs maling

At male er et stort arbejde og det er heller ikke helt billigt. Derfor kan det heller ikke betale sig at købe en dårlig kvalitets maling. Det vil ofte betyde, at bestanddelen af pigment er meget lav. Det gør som sådan ikke malingen dårlig, men det betyder, at du skal male mange flere lag før farven dækker. Det er utrolig tidskrævende og i sidste ende vil de mange liter maling, du bruger på at male flere gange være det samme som en maling af en middel-høj kvalitet