FRI FRAGT V/KØB OVER 799,-

1-3 DAGES LEVERING I HELE LANDET

DANSK FORHANDLER

Filtrering

Facademaling

Viser alle 6 resultater

Viser alle 6 resultater

Facademaling

Hos Propaint kan du finde alt, hvad du har brug for til facademaling og andre maleropgaver i boligen. Vi forhandler kun produkter, der i lige så høj grad bliver anvendt af professionelle som gør-det-selv folket. Det er din garanti for, at du kan forvente et godt resultat med en lang holdbarhed.

En nymalet facade kan gøre underværker, når det kommer til din boligs udtryk. En genopfriskning af den nuværende farve eller en helt ny farve kan drastisk ændre herlighedsværdien på din bolig. Det kan også have stor indflydelse på vurderingen af din bolig. En nymalet facade er således både til stor glæde for dig i det daglige, men også økonomisk på sigt.

Hvad er facademaling?

Facademaling bliver også ofte kaldt for murmaling. Det er en type maling, der er specielt udviklet til maling af udendørs facader på bygninger. De er sammensat således, at de er hårdføre overfor vejr og vind.

Facademaling er ikke bare facademaling. Hvilken type facademaling du skal vælge afhænger af, hvilken type murværk du har. Det er nemlig ikke alle facademalinger, der egner sig til alle typer murværk. 

Valget af facademaling har også meget at gøre med, om det drejer sig om en tidligere behandlet flade, det kan være en malet, vandskuret eller kalket flade eller helt råt murværk. 

Læs med videre, hvor vi guider dig frem til at vælge den bedste facademaling til dit murværk.

De mest almindelige typer facademaling

Akrylmaling

Akrylmaling kan anvendes på tidligere malede overflader såvel som på råt murværk. Det er en holdbar og smudsafvisende maling, som fås i mange farver

Silikatmaling

Silikatmaling egner sig godt til mineralske underlag, hvor silikatmalingen går i en kemisk forbindelse med overfladen. Det er en meget robust maling

Olieemulsionsmaling

Olieemulsionsmaling er særlig velegnet til beton, men også til murværk, der tidligere har været kalket. Det er nemlig den eneste slags maling, som du kan male direkte ovenpå kalkede overflader

Silikonemaling

En silikonemaling giver en smuk mat overflade, som er utrolig robust og vejrbestandig. Det er en maling med en lang holdbarhed, som findes i mange fine farver

Hvilke typer facader kan du male med facademaling?

Rå mursten – Hvis du har en facade af rå mursten så kan du sagtens male dem med en facademaling. Dog er det vigtigt, at du kun maler på sundt murværk. Det vil sige, at det er vigtigt, at du sørger for at udbedre eventuelle skader i fuger mm, inden du maler.

Malet murværk – Hvis dit murværk tidligere har været malet, så kan du godt male ovenpå med en facademaling. Da vi ikke altid er klar over hvilken type maling der tidligere har været brugt, så kan det godt betale sig at købe en murmaling, som kan hæfte på alle typer underlag. Så risikere du ikke afskalninger.

Beton – Har du en bolig lavet i beton, så kan du uden problemer male den med en god facademaling. Det giver en rigtig flot finish på bygningen

Puds – Rigtig mange bor i et huset der er pudset. Har du et pudset hus, så kan du med fordel vælge at male det med facademaling, da det faktisk går ind og beskyttet pudset og dermed forlænger levetiden på det.

Kalk – Bor du i et hus med kalkede facader, så kan du i realiteten godt male med facademaling, MEN det vil kræve, at du fuldstændig fjerner kalklaget først. Vi anbefaler derfor, at du fortsætter med at kalke

Hvilke typer facader egner sig ikke til facademaling?

Fibercement – Hvis du har en facade, der er lavet af fibercement, så anbefales det ikke, at du overmaler det med facademaling. De to arbejder ikke godt sammen. Du kan dog godt skifte farve på din bolig, hvis du har en facade i fibercement. Fibercement kommer nemlig i rigtig mange farver og du kan vælge at pudse huset over i en ny farve fibercement.

Træ – Har du en ejendom i træ eller med gavle i træ, så kan du ikke bruge facademaling, som du kan til murværk. I stedet skal du vælge en træolie eller en træbeskyttelse. Træolier og træbeskyttelse findes i mange farver, så du sagtens kan få det til at passe sammen med dit murværk.

Gode råd inden du maler med facademaling

Hos Propaint rådgiver vi altid vores kunder til at være ekstra omhyggelige med de kedelige forberedelser. Vi ved godt, at de fleste bare gerne vil gå direkte til pensel og malerspand, men hvis du ønsker et godt og holdbart resultat, så er det utrolig vigtigt, at du gennemgår et par trin først.

Gennemgå din facade

Det første du bør gøre er, at gennemgå din facade og sikre dig, at der ikke er fuger, der trænger til at blive udskiftet eller puds, der sidder løst. 

Finder du problemområder, så er det vigtigt at disse udbedres, inden du går i gang med at male. Forsøger du at gemme skader bag maling, så vil skaderne forværres og kan ende med at forårsage fugtproblemer i din bolig.

Undersøg murværkets historie

Hvis murstenene tidligere har været behandlet, så er det vigtigt, at du undersøger hvilken behandling, det har fået. Det kan nemlig have betydning for, hvorvidt du du kan male ovenpå med facademaling. 

Ved nogen overflader som for eksempel kalkede overflader vil du være nødt til at fjerne det tidligere underlag fuldstændigt med mindre du bruger en speciel maling som en olieemulsionsmaling.

Sørg for at muren er tør og check vejrudsigten

Sørg for at checke vejrudsigten op til og under male fasen. Det er vigtigt, at du maler på helt tørt murværk. Det er for at sikre, at malingen kan binde ordentligt. Det er ligeledes vigtigt, at sørge for at vælge et maletidspunkt, hvor vejret holder tørt og hvor nattetemperaturen ikke kommer under 10 grader. Det forhindre nemlig malingen i at hærde ordentlig op.

Find det du mangler her hos Propaint

Når du har valgt den rette maling, så har du også brug for pensler, malerruller, afdækningsplast eller dækpap og måske et par ruller afdækningstape. Det kan også være, du har brug for et teleskopskaft til din malerrulle. 

Lige meget hvad du står og mangler for at komme i gang med facaderne, så kan du finde det her hos os. 

Hvis du har spørgsmål til vores produkter, så er du altid velkommen til at henvende dig til vores kundeservice, som vil besvare dine spørgsmål og give dig råd og vejledning.