FRI FRAGT V/KØB OVER 799,-
1-3 DAGES LEVERING I HELE LANDET
DANSK FORHANDLER
Viser alle 7 resultater
Viser alle 7 resultater
I Danmark elsker vi at omgive os med træ. Det betyder også, at mange af os har udendørs træværk der skal vedligeholdes.
Træbeskyttelse er en maling, der er lavet specielt med henblik på at give udendørs træ den bedste beskyttelse og dermed den længste holdbarhed.
Træbeskyttelse findes både i en vand- og en oliebaseret udgave. Træbeskyttelse er som oftest tilsat fungicider. Fungiciderne forhindre, at træværket bliver udsat for svampeangreb, der hurtigt nedbryder træet.
Skal du vedligeholde udendørs træværk, så anbefaler eksperterne altid, at du vælger en træbeskyttelse med fungicider.
Det er ikke alt udendørs træ, som har brug for træbeskyttelse. Træsorter som eg, teak og lærk kan holde til at stå ubehandlet i årevis. Men andre træsorter har brug for jævnlig træbeskyttelse for at holde træet sundt.
Udendørs træværk er udsat for voldsomme påvirkninger hele året rundt. Om sommeren tørres træet ud af sol og vind og om vinteren er det udsat for store mængder vand og frost. Det tager hårdt på træet, hvis det ikke er beskyttet. Det er derfor ikke kun af æstetiske årsager, at vi maler vores huse og plankeværk.
Vandbaseret træbeskyttelse adskiller sig fra den oliebaserede træbeskyttelse ved, at den ikke trænger ned i træet. I stedet laver den en beskyttende hinde uden på træet. Dermed tillader den vandbaserede træbeskyttelse træet at ånde. At træet stadig har mulighed for at ånde og komme af med fugt gør, at du stærkt minimere risikoen for råd i dit træværk.
Hvor den vandbaserede træbeskyttelse lægger sig i et lag udenpå træværket, så trænger den oliebaserede træbeskyttelse ind i træet og behandler træet indefra. Derfor er den oliebaserede træbeskyttelse også at den bedste løsning, hvis dit træværk er meget slidt.
Som udgangspunkt så siger de kloge hoveder, at du kan give træbeskyttelse fra hen på foråret og langt hen i efteråret.
Men både forår og efterår ligger duggen længe og det forkorter det vindue midt på dagen, hvor træet er tørt nok til at blive malet.
I sidste ende er det vejret, der bestemmer, hvornår du kan male dit træværk med træbeskyttelse. Følgende kriterier skal overholdes, hvis du vil have et godt og holdbart resultat:
Det er altid en god idé at tjekke vejrudsigten for det kommende døgn, inden du går i gang med at male med træbeskyttelse.
I Danmark elsker vi at omgive os med træ i boligen. Det gælder både indendørs og udendørs. Det kan være, at du bor i hus med trækonstruktion eller har et fritidshus bygget i træ. Det kan også være, at du elsker at omgive dig med træ indendørs.
Vi finder træ i danskerne boliger alle vegne. Det kan gælde alt fra vinduer, døre og paneler til køkkenlåger og træmøbler.
Træ har brug for vedligeholdelse. Det kan du gøre ved at give det olie eller ved at bruge en god træmaling.
Træmaling findes både til indendørs og udendørs brug. Udendørs træmaling er ofte tilsat træbeskyttelse.
Vi kigger nu nærmere på, hvad der adskiller træmaling fra andre malingstyper og hvad forskellen er på indendørs og udendørs træmaling. Derudover kommer vi med en masse råd og fif, så du kan få det bedste resultat næste gang, du skal i gang med et projekt med træmaling.
Træmaling er som alle andre malingstyper sammensat af 5 forskellige komponenter. Det er bindemiddel, pigment, fyldstoffer, opløsningsmidler og tilsætningsstoffer.
Der findes flere typer træmaling. Den oliebaserede træmaling og den vandbaserede træmaling er de mest almindelige.
Oliebaseret træmaling
Den oliebaserede træmaling bruger mineralsk terpentin som bindemiddel. Hvorimod den vandbaserede træmaling ikke overraskende bruger vand som bindemiddel.
Fordi den oliebaserede træmaling indeholder opløsningsmidler, så er den mindre miljøvenlig end den vandbaserede variant. Når du maler med oliemaling indendørs er det derfor vigtigt, at du bruger en beskyttelsesmaske og sørger for at lufte godt ud mens og efter du har malet.
Men oliemalingen har også nogle fordele, som den vandbaserede træmaling ikke har. En oliebaseret maling giver en flottere finish, fordi den løber bedre sammen. Den er simpelthen lettere at rulle eller pensle på uden, at det efterlader penselstrøg i malingen.
Vi anbefaler altid, at du bruger engangshandsker, når du maler med en oliebaseret maling. Handskerne løser to problemer for dig. Det skåner din hud mod de skadelige opløsningsmidler og det spare dig for at skulle rengøre dine hænder, når du er færdig med at male.
Har du alligevel været så uheldig at få malerpletter på huden, så kan du fjerne dem med lidt terpentin på en klud. Husk at vaske efter med vand og sæbe.
Vandbaseret træmaling
Den vandbaserede træmaling er på mange måder lettere at arbejde med en den oliebaserede træmaling, fordi den ikke indeholder skadelig kemi, som du skal beskytte dig imod.
Der er dog det kompromis, at det kan være svært at få en helt perfekt finish med mindre, du bruger en fin rulle. Vandbaseret træmaling har en tendens til at tage imod penselstrøg.
Til gengæld er dine pensler og din malerrulle meget lettere at rengøre hvis du har brugt en vandbaseret træmaling.
Når du skal have malet dit træværk udendørs, så skal du sørge for at købe den rigtige type træmaling. Der kan nemlig være stor forskel på indendørs og udendørs træmaling.
Udendørs træmaling bliver også kaldt for træbeskyttelse. Det gør den, fordi træmalingen er tilsat nogle svampedræbende stoffer, der er med til at beskytte træet mod råd og svampeangreb. Har du udendørs træværk, så er det af største vigtighed, at du sørger for at beskytte det regelmæssigt.
Du kan godt male udendørs træværk med en almindelig olie eller vandbaseret træmaling, men de svampedræbende stoffer i træbeskyttelsen forlænger dit træværks levetid betydeligt.
Når du skal male med træbeskyttelse eller oliebaseret træmaling, så er der nogle vigtige regler som du bør overholde for at opnå et godt resultat og for at passe på dit helbred
Fordi træbeskyttelsen har så mange gode egenskaber, så kan det være fristende at bruge den indendørs. Men du må ALDRIG male med træbeskyttelse indendørs. Træbeskyttelsen indeholder sundhedsskadelige stoffer, som er usunde for indeklimaet i din bolig.
Mange er ikke opmærksom på at opbevare deres maling korrekt. Maling har nemlig ikke den samme lange holdbarhed i dag, som den havde for nogle årtier siden. Det skyldes, at der i dag er flere love og regulativer der sikre, at malingen i dag er sikker at anvende.
Men den sikkerhed kommer på bekostning af at malingen har en mindre holdbarhed og er mere sart overfor varmepåvirkninger, fordi de bestanddele som træmalingen er lavet af er lettere nedbrydelige. Hvis du gerne vil forlænge levetiden på din maling mest muligt så kan du følge disse råd
Vi udsender ca. 2 nyhedsbreve månedligt, som indeholder inspiration og udvalgte kampagner.