FRI FRAGT V/KØB OVER 799,-

1-3 DAGES LEVERING I HELE LANDET

DANSK FORHANDLER

Filtrering

Træolie

Viser alle 3 resultater

Viser alle 3 resultater

Træolie

Træolie er det oplagte, valg når du gerne vil beskytte udendørs træværk som terrassen eller have møblementet. Men en god træolie kan også tilføre liv og glød til tørt og trist indendørs træværk. Når du tænker træolie tænker du måske på linolie, som er en gennemsigtig olie til træværk. Men træolie er meget mere end det. 

Du kan få træolie, der indeholder fungicider, som beskytter dit træværk mod råd og svamp, men du kan også få træolie, hvis fornemste job er at fremhæve årene og farven i dit træværk, så det tager sig bedst muligt ud. Og så kan du få træolie med farve – også heldækkende træolier, der er perfekte til et farveskift eller til at dække skadet træ. 

Træoliens mange fordele

Der er rigtig mange fordele ved at bruge en træolie som træbeskyttelse.  Træolien trænger nemlig dybt ind i træværket og beskytter det indefra. Det giver en længerevirkende beskytning, end hvis du vælger en vandbaseret træbeskyttelse, som kun vil lægge sig som en hinde på træet. 

Træolien er altså med til at forlænge levetiden på dit træværk betydeligt. Fordi træolien trænger ind i træet, så sørger den også for, at træet ikke udtørre og dermed revner.

Træolie fremhæver træets åretegninger

Træolie kan virke som magi på trist og vejrbidt træværk. Træolien giver øjeblikkeligt træet sin glød tilbage og den sørger samtidig for at fremhæve åretegningerne i træet, så de fremtræder ekstra tydeligt. Træolie er specielt velegnet til havemøbler, som er hårdt udsat i og med at de står ude hele eller store dele af året. 

Når du skal give din havemøbler eller din træterrasse træolie, så kan du enten vælge en klassisk transparent træolie. Altså en træolie uden farve. Den går blot ind og fremhæver træet egen glød og farve. 

Træolie med farve

Du kan også vælge en træolie med farve. Faktisk er træolie med farve endnu mere beskyttende for dit træværk, da pigmenterne i farven er rigtig gode til at beskytte mod solens UV stråler. Træolie kommer i en række af forskellige farver afhængig af, hvilket mærke du vælger. 

Derfor bør du pleje dit træværk med træolie

Dit træværk er udsat for store påvirkninger udefra hvad enten der er tale om indendørs- eller udendørs træ. Specielt hvis træet er ubehandlet. 

  • Træværk er følsomt overfor varme og kuldepåvirkninger. Det får træet til at tørre ud, hvilket kan føre til at træet mister glød og risikere at revne. Træolien går ind og plejer træet og forhindre udtørring
  • Solens stråler er hårde ved udendørs træværk og UV strålerne virker nedbrydende på træværket. Dette kan du forhindre ved at give træet træolie, der virker som en solfaktor lotion for træ
  • Fugt er en af træværkets største fjender, fordi det udsætter træet for råd og svampeangreb. Mange træolier indeholder fungicider, der bekæmper netop råd og svamp.

Find kvalitets træolie hos Propaint

Hos Propaint er vi stolte af at forhandle produkter i en kvalitet, som sikrer dig et perfekt og langtidsholdbart resultat. Vi har et udvalg af gode og prisvenlige træolier og vi har alt, hvad du har brug for af pensler, malerruller og afdækning. 

God fornøjelse med malerarbejdet.